Tűzijáték története, tűzijáték eredete > Tűzijáték - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tűzijáték története, tűzijáték eredete > 7 weboldal. Kategória leírása: Történeti áttekintés: a tűzijátékok eredete, története.
Szponzorált linkek
Wikipédia: Tűzijáték
http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zij%C3%A1t%C3%A9k

A teljes tevékenység: kutatás, fejlesztés, gyártás, kereskedelem és szolgáltatás. Az egyik legrégebbi iparág, melynek fejlődése szorosan összekapcsolódik a feketelőpor feltalálásával (i. sz. 800 körül), alkalmazásával és gyártásával.

Wikipédia: Tűzijáték
A tűzijáték rövid története
http://www.pyro-1.hu/tuzijatek-tortenete

történetét a lőpor feltalálásával szokták kezdeni, azonban már jóval régebbi időkben is használtak különféle köd- és tűzeffektusokat az egyiptomi papok, hogy ezzel vallási tanaik szolgálatába állítsák a népet...

A tűzijáték rövid története
A pirotechnika története
http://www.tapyr.hu/pirotechnika.pdf

A tűzijáték ősidők óta a béke és az ünnepi örömök kifejezője. A pirotechnika kifejezés a görög "pyr"(tűz) és a "techne"(művészet, mesterség) szavak együttese. Pirotechnikának nevezzük a technikának azt a részét, mely a robbanó és égő keverékek, rakéták és tűzijátékok, jelzőtüzek, nyomjelző lövedékek előállításával foglalkozik. Tágabb értelemben a fentiek működtetése is a fogalomkörbe tartozik.

A pirotechnika története
Tűzijáték készítés története
http://pirofox.hu/a-tuzijatek-tortenete.html

Tűzijáték nélkül szinte elképzelhetetlen az augusztus 20-i ünnepség. A tündöklő tűzvirágok előállításának tudományát a pirotechnika őshazájában, az ókori Kínában bármilyen féltő gonddal őrizték a tudás lassan eljutott a birodalom határain túlra. Kínában már Kr. e. 960-ban is rendeztek tűzijátékot! „Az ezer meg ezer csillagbul szőtt homlok díszítmény tündöklése, mintegy versenyezni látszott a mennybolt ragyogványaival, mely fölött középen tűz szökőkút fejlenge, nemzeti fehér, vörös, zöld csillagcseppeket égre föllövölve: a szegfű rakéták, melyek a magasban különös szépséggel terjesztették fűzérként csillagvirágaikat,.. bámulatos remekei voltak eme művészetnek." (Egy XIX. századi újságcikkből)

Tűzijáték készítés története
Fogalma, története
http://www.verespirotechnika.hu/a-tuzijatek-tortenete

Mi is a tűzijáték? Szórakoztatási célból, ünnepek, kiemelkedő események emlékezetessé tétele, hangulatának fokozása végett különféle pirotechnikai (tűzijáték) termékek művészi elműködtetése pirotechnikus szakember irányítása mellett.

Fogalma, története
A magyar tűzijáték története
http://www.miabonyunk.hu/cikkek/2011/12/29/A_magyar_tuzijatek_tortenete

Hazánkban az első nagyobb tűzijátékot 1476. december 22-én Mátyás király és Aragóniai Beatrix esküvőjén lehetett látni. A német matematikus és csillagász, Regio­montanus jóvoltából, akinek reperto­árján világító buzogányok, tűzkerekek, tűzkupolák, tűzgolyók, rakéták, röppentyűk, gyújtónyilak, rohanó tűzlándzsák, görög­tüzek szerepeltek...

A magyar tűzijáték története
a tűzijáték kínai története
http://www.petarda.hu/index.php/t%C3%B6rt%C3%A9nelmi-%C3%A1ttekint%C3%A9s/a- ...

Ősi kína: Az emberek úgy hitték, hogy a tűz szétoszlatja, elzavarja a rossz szellemeket. A szikra jó jel, a hang harcol a szellemek ellen, a füst jó atmoszférát teremt. A tűzijáték mind a négy "elemet" ötvözi.

a tűzijáték kínai története
Hirdetések
Oldal leírása
tuzijatek.wyw.hu: A tűzijáték felejthetetlen élmény, legyünk akár kilenc, akár kilencvenkilenc évesek. Egy látványos tűzijáték minden ünnepi esemény fénypontja. Tűzijáték vásárlás, kivitelezés esküvőre, születésnapra, céges rendezvényre, szilveszterrre vagy bármilyen ünnepi eseményre. Pirotechnikával, tűzijátékkal foglalkozó oldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 109 válogatott tűzijáték témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 109 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 2780